Pčelarsko društvo Varaždin

Poljoprivreda i ugostiteljstvo CRNKO

Seoski i izletnički turizam, raspolažu sa 16 kreveta u prenoćistu, restoranom za 150 osoba, impozantnim vinskim podrumom, teniskim terenom i zbirkom izvornih predmeta seljačkih domaćinstava.

Galerije slika

Pčelinji proizvodi

Osim meda, u pčelinje proizvode spadaju i propolis, pčelinji vosak, cvjetni prah, te matična mliječ.Od pčelinjih proizvoda mogu se izraditi  svijeće, medena rakija, medovina, gvirc, kreme za kožu, balzami za usne, sapuni s propolisom...

 

OPG Nikola Vujnovac

OPG Nikola Vujnovac
Zrinski i Frankopana 23 42000 Varaždin

OPG Nikola Vujnovac posjeduje parcelu zemljišta od 888 5hv. 
Pustike bb, Imbriovec,  opcina Jalžabet, Županija Varaždinska.

Na posjedu postoji  izgrađena klijet, pčelinjak i 124 pčelinje zajednice, registrirano uzgajalište matica pčela (Apis mellifera carnica), te oplodna stanica sa 200 oplodnjaka za proizvodnju matica.

Atraktivan vidikovc prema prekrasnoj udolini rijeke Plitvice i Drave, akumulacijskog jezera hidrocentrale, donjeg i gornjeg Međimurja, daje poseban ugođaj za opuštanje prolazniku i putniku namjerniku.

Moguć je prihvat gostija po dogovoru, vođenje degustacija pčelinjih proizvoda i pripravaka na bazi pčelinjih proizvoda, prezentacija uzgoja i držanja pčela, pčelinjih matica i dobivanja meda, cvjetnog praha, propolisa,  matićne mliječi, rojeva i dr.

Kao posebnost, moguća je degustacija meda iz djevicanskog saća, prodaja i isporuka selekcioniranih matica pčela. Matice isporućuju pouzećemi preko poštanske dostave.


Kontakt: 098/413 997.

Karta OPG Nikola Vujnovac