Pčelarsko društvo Varaždin

OPG Nada Vitez (Vitezove gorice)

Bave se proizvodnjom vina od kvalitetnih sorti grozđa. U posjedu obitelji je 5 ha vinograda s pratećim objektom u tradicionalnom stilu, vinski podrumom i prostor s 50 sjedećih mjesta za prihvat gostiju.

Galerije slika

Med

Med lokalnih pčelara, kao i ostali proizvodi od meda, vrlo su cijenjeni zbog svoje visoke kakvoće. Dominantno su to cvjetni med, med od bagrema i livadni medovi.

 

OPG Nikola Vujnovac

OPG Nikola Vujnovac
Zrinski i Frankopana 23 42000 Varaždin

OPG Nikola Vujnovac posjeduje parcelu zemljišta od 888 5hv. 
Pustike bb, Imbriovec,  opcina Jalžabet, Županija Varaždinska.

Na posjedu postoji  izgrađena klijet, pčelinjak i 124 pčelinje zajednice, registrirano uzgajalište matica pčela (Apis mellifera carnica), te oplodna stanica sa 200 oplodnjaka za proizvodnju matica.

Atraktivan vidikovc prema prekrasnoj udolini rijeke Plitvice i Drave, akumulacijskog jezera hidrocentrale, donjeg i gornjeg Međimurja, daje poseban ugođaj za opuštanje prolazniku i putniku namjerniku.

Moguć je prihvat gostija po dogovoru, vođenje degustacija pčelinjih proizvoda i pripravaka na bazi pčelinjih proizvoda, prezentacija uzgoja i držanja pčela, pčelinjih matica i dobivanja meda, cvjetnog praha, propolisa,  matićne mliječi, rojeva i dr.

Kao posebnost, moguća je degustacija meda iz djevicanskog saća, prodaja i isporuka selekcioniranih matica pčela. Matice isporućuju pouzećemi preko poštanske dostave.


Kontakt: 098/413 997.

Karta OPG Nikola Vujnovac